Dehler 31 | Dehler Duetta 94 Website voor de Dehler 31 en/of Dehler Duetta 94

Dehler 31 | Dehler Duetta 94
Klussen aan onze Dehler: tijd voor het interieur

Regenachtige zaterdag, lekker onder de tent, tijd om te werken aan het interieur van onze Dehler. Eindelijk twee dingen opgelost die me al drie jaar een doorn in het oog zijn.

Ten eerste de rugleuningen van onze banken. Ik weet eerlijk gezegd niet of de Dehler 31 dit probleem ook heeft maar de rugleuningen van de banken van onze Duetta 94 zitten los en hangen met lussen aan knoppen in het interieur. Ze zijn makkelijk weg te halen en we gebruiken de ruimte erachter als opbergruimte. Echter, als de boot schuin gaat liggen rugleuning en de spullen erachter door de hele boot. De oplossing is simpel, een haakje onderaan de rugleuning die in een oog aan de rand valt (zie foto).

Het andere punt is wat mij betreft een fout in de constructie van de Dehler 31. De vloerplaten voor de trap zitten verlijmd in de constructie en zijn niet te verwijderen. Daarnaast zijn de spanten niet doorboord. Er kan hier dus water komen te staan zonder dat je het ooit weet of erbij kan. Na de refit in 2008 heb ik lekkage aan een afsluiter gehad (inmiddels opgelost) en stond hier water. De enige manier om dit weg te halen was een gat te boren in het luik. Vanwege tijdgebrek heb ik dit nooit goed opgelost maar inmiddels zit er een nette nieuwe vloerplaat in met een luikje zodat ik altijd kan controleren of de ruimte eronder droog is.

Comments are closed.